Her til aften var jeg en tur i haven for at se om der var nogle modne tomater der skulle plukkes og på vej ind kom jeg lige til at kigge ned på altankassen med rødbeder, der næsten voksede op af jorden og besluttede mig derfor for, at tage en med ind for at se, om de var ved at være spiseklar.
Her til aften er jeg alene hjemme, da jeg trængte til en aften, hvor jeg kunne sidde og stirre ind i væggen og måske nyde en mojito eller to, inden jeg gik tidligt i seng.
Og så skulle jeg selvfølgelig hygge mig med at lave noget lækker plantemad, men den slags forløber sjældent som planlagt for mig - i hvert fald ikke, når jeg for en gangs skyld ikke er forpligtet til at lave mad på samme måde, som man nu engang er, når der er små børn til stede, og derfor blev planen om at lave scrambletofu med grønkål pludselig ændret til en lækker lille forret, der tog fem minutter at lave.
Resultatet var vellykket og smagen tog mig tilbage til dengang, da jeg boede hjemme og vi også eksperimenterede med at lave carpaccio med grøntsager, noget jeg kun på det stærkeste kan anbefale, jeg tror næsten ikke, at der findes en grøntsag der ikke ville smage godt skåret ud i tynde skiver og garneret med olie/citrondressing og cashew samt gærflager. Prøv fx. med champignon, der godt kan tåle et ekstra skvat dressing da de suger helt vildt, men til gengæld kvitterer med at blive rigtig lækkert saftige og smagfulde ...
Skulle du også have lyst til at prøve at lave en vegansk carpaccio, så kommer der her en ca. opskrift, dressingen kan bruges til alle slags carpaccio og kan også laves med balsamicoeddike eller andre eddiker, hvis du er i humør til at eksperimentere.
Ingredienser til omkring to personer
En enkelt rødbede
3-4 spsk. raps- eller olivenolie
1-2 spsk. citronsaft
salt
peber
6-8 cashewnødder
1-2 spsk. gærflager
Rødbeden skæres i tynde skiver, evt. på et mandolinjern, for derefter at blive lagt i et enkelt dækkende lag på tallerkenerne.
Jeg har for sjov prøvet at dyrke de bolchestribede rødbeder, da jeg synes de er så fine, men du kan sagtens bruge en af de almindelige røde.
Olie og citronsaft blandes sammen, dressingen må gerne være lidt sur, da det komplimenterer rødbedernes jordsmag og cashew-/gærflageblandingens fedme godt, og fordeles gavmildt ud over rødbedeskiverne og der kommes lidt salt og peber ovenpå, lad det gerne stå lidt og suge dressingen til sig.
Cashewnødder skæres i fine flager eller hakkes fint og drysses ud over rødbedeflagerne sammen med gærflagerne og retten serveres.
Sæt eventuelt lidt ekstra dressing på bordet sammen med forretten, da den ikke må være for tør, når man spiser den.
Buon appetito!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar